VERKKOFARMASEUTTIMME AMANDA SUOSITTELEE

La Roche-Posayn Anthelios Ultra- aurinkosuojavoidetta on helppo suositella, sillä se on hypoallergeeninen ja sopii siis herkällekin iholle. Lisäksi tuotetta voi käyttää silmänympärysiholla ilman, että tuote ärsyttää silmiä ja se soveltuu myös piilolinssien käyttäjille. Tämä LRP:n aurinkosuojavoide sopii hyvin omalle pintakuivalle sekaiholleni, sillä se paitsi suojaa ihoa auringolta, on myös tehokas kosteuttaja. Koostumus on kevyen voidemainen ja tuote imeytyy nopeasti ihoon. Voide on suunniteltu normaalille ja kuivalle iholle, mutta LRP:n aurinkotuotesarjasta löytyy oma valmisteensa myös helposti rasvoittuvalle iholle.

Vaikka koostumus on voidemainen ja kosteuttava, Anthelios Ultra- aurinkovoide ei kuitenkaan tuki ihohuokosia. Tuote ei saa omia kasvojani kiiltämään, vaikka ei jätäkään iholle täysin mattaista pintaa, vaan kyseessä on pikemminkin kesään sopiva kiva, luonnollinen ’’hehku’’.  Oma meikkivoiteeni on käytettäessä pysynyt hyvin tämän aurinkovoiteen päällä, eikä ole lähtenyt rullautumaan. Anthelios Ultra- aurinkovoide on erittäin vedenkestävä ja myös hien kestävä, mikä on minulle tärkeää, sillä uin ja muutenkin liikun paljon kesäisin.

Tässä LRP:n aurinkosuojavoiteessa on suojakerroin 50+. Pelaan varman päälle ja käytän kesällä mielelläni mahdollisimman korkeaa suojakerrointa. En pala helposti, mutta olen tietoinen, että aurinkosuojavoide on paras tapa hidastaa paitsi ihon vanhenemista, myös ennaltaehkäistä erilaisia ihon pigmenttimuutoksia. Näitä jälkimmäisiä olen alkanut ihosta huomaamaan, silloin, kun aurinkovoiteen käyttö on unohtunut. Etenkin naiset ovat hormonien vuoksi alttiita pigmenttimuutoksille sekä vanhempina että nuorempina. Pigmenttimuutoksia voi tulla ihan muuten vain auringolle altistuessa, mutta erityisesti esimerkiksi ehkäisypillerien tai raskauden yhteydessä.

LRP:n Anthelios Ultra-voide on hajusteeton eli lisättyä tuoksua ei ole, mutta raaka-aineista muodostuu mieto aurinkorasvan tuoksu. Voimakkaasti hajustetut aurinkorasvat eivät ole minun juttuni, mutta tällainen mieto aurinkorasvan tuoksu luo vain kivasti kesäfiilistä.

Viime vuosina on keskusteltu paljon aurinkovoiteiden haitallisista ympäristövaikutuksista merien ekosysteemeille. Onneksi monet valmistajat ovat nykyään valveutuneita ja myös LRP:n Anthelios Ultra-voiteen turvallisuus merieliöille on valmistajan mukaan testattu ja varmistettu.