Ihonhoitovinkkejä maskneen

Tiesitkö, että suu-nenäsuojusten tai kasvomaskien käyttö voi aiheuttaa masknea eli maskien herättämää aknea? Runsas suojusten käyttö voi aiheuttaa kasvoille näppyjä, kutinaa ja ihon punoitusta. Aiempi ihosairaus kuten akne tai couperosa voi pahentua. Maskin alla vaikuttavat niin lämpö kuin hautumisen aiheuttava kosteus; myös maskin mekaaninen hankaus voi ärsyttää ihoa sekä meikin käyttö. Normaalin ihon ilmanvaihto estyy ja ihohuokoset voivat mennä tukkoon. Iho voi myös punoittaa. Miehillä parranalainen iho voi oireilla kutinalla ja hilseilyllä.  

Suojuksen tyypillä voi vaikuttaa myös ihon kuntoon. Valikoimastamme löydät niin kirurginmaskeja, FFP-tason suojaimia, kangasmaskeja, kuparimaskeja kuin visiirejä. Myös suojuksen valmistajaa vaihtamalla voi vaikuttaa ihon kuntoon.

Mutta älä huolehdi, masknea voi hoitaa ja enneltaehkäistä! Puhdistus- ja kosteuttamisrutiinit tulisi ottaa tarkasteluun, jotta välttyy ihovaivoilta.   

Iho tulisi puhdistaa hyvin aamuin illoin. Puhdistuksen jälkeen voi levittää iholle kevyen seerumin. Ihonhoidossa kannattaa siirtyä rasvaisista tuotteista vesipitoisempiin tuotteisiin. Maskien vaihdon välillä kannattaa ihoa pyyhkiä esimerkiksi mineraalipitoisella kasvovedellä. Meikinkäytön vähentämistä suositellaan suojuksen alla. Parran alle suositellaan partaöljyä tai seerumia ihotyypin mukaan.

Ohessa nostamme esiin muutamia ihonhoitoon erikoistuneiden ammattilaisten suosikkeja masknen ehkäisyyn ja hoitoon, löydä näistä omat suosikkisi ihosi parhaaksi!

 

Avène

Orion

Vichy